• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 05:38
  • 11 / 09 / 2019
USKORO SUĐENJE SLAVICI INJAC U PREDMETU "BOBAR BANKA"
  • 622
  • 0

USKORO SUĐENJE SLAVICI INJAC U PREDMETU "BOBAR BANKA"

Suđenje bišoj direktori Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac, koju terete za organizovani kriminal u predmetu "Bobar banke", trebalo bi da počne početkom oktobra.

Ovo je dogovoreno danas na predpretresnom ročištu Okružnom sudu u Banjaluci, poslije 11 mjeseci čekanja da počne ovaj proces. Ročište je bilo zatvoreno za javnost.

“Nismo tačno dogovorili termin, ali to će biti u početku oktobra. Dogovorili smo dinamiku suđenja i koji će se sve dokazi izvoditi”, kazao je branilac  Injčeve,  advokat Vlado Adamović.

Sud BiH je 30. oktobra lani donio odluku kojom se predmet protiv Injac prebacuje u Okružni sud Banjaluka.

Početak suđenja bio je zakazan za 27. februar, ali se tada ispostavilo da nadležno Republičko tužilaštvo uopšte nema optužnice pa je proces morao da bude odgođen. Optužnicu u predmetu "Bobar banka" Tužilaštvo BiH je podiglo u martu 2017. godine i njom je tada obuhvaćeno 16 osoba.

Stavljeno im je na teret da su djelovali kao zločinačka organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke.  Injac je stavljeno na teret da je još od jula 2009. godine imala saznanja da pomenuta banka posluje s velikim kreditnim rizikom, ali i pored toga nije ništa preduzela iako je bila dužna.

 

IZVOR-NEZAVISNE 

Komentari