• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 05:49
  • 30 / 04 / 2020
U PETAK, SUBOTU I NEDJELJU ZABRANA KRETANJA OD 12.00 DO 5.00
  • 454
  • 0

U PETAK, SUBOTU I NEDJELJU ZABRANA KRETANJA OD 12.00 DO 5.00

Prvog maja i u dane vikenda neće biti moguće kretanje građana u popodnevnim i noćnim časovima, odlučio je juče Republički štab za vanredne situacije. Članovi Štaba građane pozivaju da poštuju odluku i najavljuju stroge kontrole.

Povećanje broja novoinficiranih virusom korona, navike kojih se većina teško oslobađa u slavljeničkoj atmosferi i zabrinjavajući broj lica bez maski i rukavica opredijelila je Štab da posegne za još jednom zabranom kretanja, koja se odnosi na cijelu teritoriju Republike Srpske.

 Štab je donio je zaključak kojim se zabranjuje kretanje od petka - 1. maja od 12.00 časova do subote u 05.00 i subote od 12.00 do nedjelje u 05.00, te od nedjelje u 12.00 do ponedjeljka u 05.00 časova.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić kaže da su ovakve odluke nužne u periodu pogoršanja epidemiološke situacije, koji je uslijedio nakon ohrabrujuće sedmice. Šeranić je ponovio da su smanjenje broja kontakata, fizičko odstojanje i povećana lična higijena najbolja zaštita.

- Mislim da treba da ispoštujemo odluke i da ne idemo u inat tim odlukama, jer to svakako nije dobro. Očekujem da ćemo se ponašati kako treba - kaže ministar.

Iz MUP-a su pohvalili građane jer u najvećem procentu poštuju naredbe o zabrani kretanja. Zbog manjeg dijela koji ih krši, najavljuju pojačane kontrole do ponedeljka. Јoš ne razmišljaju o ukidanju policijskog časa.

 

Izvor: RTRS

Komentari