• VIJESTI, REGION
  • 15:59
  • 02 / 05 / 2020
UGOSTITELJI U HRVATSKOJ ĆE MOĆI DA PROŠIRE TERASE I BAŠTE
  • 411
  • 0

UGOSTITELJI U HRVATSKOJ ĆE MOĆI DA PROŠIRE TERASE I BAŠTE

Gradske uprave Bjelovara i Pule prve su u Hrvatskoj preslikale primjer pomoći ugostiteljima iz glavnog grada Litvanije Viljnusa.

 

Naime, tamo su kafićima, restoranima i barovima stavili na raspolaganje trgove, platoe i ulice za njihove bašte, piše Jutarnji list.

 

– Nisam izmislio toplu vodu i neću je izmišljati. Gdje god vidimo dobre i inovativne ideje, primjenićemo ih – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

 

Hrvatska vlada donijela je odluku da se 11. maja ponovo omogući rad kafićima, restoranima i barovima, ali isključivo u baštama i uz pridržavanje mjera zaštite kao što su, među ostalim, obavezna udaljenost između stolova od dva metra i ograničeni broj od dva gosta za stolom.

Litvanska vlada dopustila je rad kafićima i restoranima od 27. aprila, uz odluku gradske uprave Viljnusa da se praktično cijelo staro gradsko jezgro oslobodi za terase kafića, barova i restorana.

Podsjetimo, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd donio je preporuke za rad ugostiteljskih objekata tokom pandemije virusa Covid-19, u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije. Blic je imao uvid u taj dokument, a lista pravila koju će ugostitelji morati da ispoštuju kada od 4. maja otvore svoje lokale, poduža je.

 

 

IZVOR-SRPSKAINFO

Komentari