• VIJESTI, ZABAVA
  • 10:37
  • 11 / 09 / 2019
PREDSTVALJENA 11. GENERACIJA AJFONA
  • 1341
  • 0

PREDSTVALJENA 11. GENERACIJA AJFONA

Epl je sinoć predstavio 11. generaciju svog najpopularnijeg uređaja – Ajfona. Kako je rekao direktor Tim Kuk, ovo je najbolji pametni telefon do sada,a dolazi u tri verzije.

Jedanaesti Ajfon je sačinjen od stakla i aluminijuma, i kako kažu iz Epla ukrašen je jedinstvenim dizajnom koji je malo izmijenjen zbog zadnjih kamera. Dolazi u nekoliko boja među kojima su crvena, crna i bijela. Displej je Eplov tečni retina ekran dijagonale 6,1 inča.

Kamere su, kako tvrde, najbolje do sada. Ajfon je prvi put dobio širokougaonu zadnju kameru i “običnu” kameru od 12 megapiksela. Procesor i sočiva omogućavaju odlične fotografije poput portreta, crno-bijelih studijskih fotografija i naprednog noćnog moda.

Video će se moći snimati u 4K rezoluciji, a uz pomoć širokougaonih sočiva u kadru će se moći naći gotovo sve što poželite. Tu su i opcije nove generacije HDR, usporenog snimka kao i “time-lapse” opcije. Kako se ističe, iPhone 11 kreira najkvalitetniji video u svijetu pametnih telefona.

Treća kamera, ona na prednjem dijelu uređaja osnažena je sa 7 megapiskela, a može izvesti 4K video te usporeni video za vaš selfi.

Ajfon osnažen procesorom “A13 Bionic”, posljednjim krikom tehnologije iz laboratorije Epla. Kompanija tvrdi da je A13 najbrži procesor u nekom pametnom telefonu ikada.

Baterijau novom Ajfonu obogaćena je dodatnom energijom koja se može izmjeriti kao dodatnih 60 minuta u odnosnu na kapacitet baterije u iPhoneu XR. Cijena novog iPhonea 11 je 699 dolara.

Epl ne bi bio Epl da nisu ponudili i drugu verziju uređaja koju su ove godine nazvali “Pro”. Riječ je o, kako se tvrdi, najbržem i najboljem Eplovom pametnom telefonu ikada. Bit će dostupan u dvije veličine – 5,8 inča Pro i 6,5 inča Pro Max.

 

IZVOR-KLIX

Komentari