• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 05:16
  • 06 / 05 / 2020
POLICIJSKI ČAS TOKOM ĐURĐEVDANA
  • 464
  • 0

POLICIJSKI ČAS TOKOM ĐURĐEVDANA

Tokom današnjeg dana policijski čas će trajati od 15 časova do pet časova prekosutra, rekao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Dodao je da će od četvrtka, 7. maja, ograničenje kretanja biti od 22 časa uveče, do pet časova narednog dana.

– Za starije od 65 donesna je odluka da se dozvoli kretanje od sedam do 13 časova, svim danima, da mogu izlaziti i obavljati svoje potrebe – rekao je Višković. Dodao je da je, na preporuku struke, donesena odluka da se od sutra ukine obaveza nošenja rukavica na javnim mjestima.

– Preporuka je da ta mjera ne treba da bude na snazi, ali ostaje obaveza nošenja rukavica u zatvorenom prostoru – naglasio je Višković. Đački dom u Doboju stavljen je na raspolaganje za smještaj pozitivnih na korona virus.

– Na području ove regije ima dosta zaraženih. Oni koju su pozitivni biće smješteni u ovaj dom, a nemaju neke značajnije tegobe – naglasio je Višković.

 

Na pitanje zašto se ide u relaksaciju mjera kad broj zaraženih raste, premijer je rekao da je urađena analiza, te da je na sve mjere štaba saglasnost dala struka.

– Tačno je i dodao da je u prethodnih par dana bio određeni skok oboljelih, ali danas je već znatno manje. Radili smo preventivne trijaže u ustanovama za koje smo smatrali da su potencijalno zanimljive kad je riječ o zarazi. Išli smo u zdravstvene ustanove i staračke domove, gdje se ustanovilo da od jučerašnjih 69 pozitivnih, više od polovine se odnosilo na bolnicu u Doboju i Dom za stare u Derventi. Prije toga, niko ni u domu ni u bolnici nije imao simptome, niti tražio da se radi testiranja. Mi smo zatražili, resorno ministarstvo i IJZ, da iskontrolišemo te ustanove – naglasio je Višković.

Podsjeća da je i u domu u Kalinoviku otkriven jedan pozitivan radnik.

– Preventivnim pregledima smo tu otkrili zarazu – rekao je Višković.

 

IZVOR-AGENCIJE

 

Komentari