• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 12:54
  • 10 / 05 / 2020
NAČELNIK PLAĆA PRVE KAFE I ŠIŠANJA
  • 496
  • 0

NAČELNIK PLAĆA PRVE KAFE I ŠIŠANJA

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić platiće prvih 10 kafa i prvo šišanje sugrađanima u svim ugostiteljskim objektima i frizerskim salonima da bi ih podržao na početku rada koji je bio obustavljen 55 dana zbog epidemije virusa korona.

 

Novac za ovu namjenu Ćosić će izdvojiti iz svojih ličnih primanja.

U opštini Istočno Novo Sarajevo registrovana su i posluju 123 ugostiteljska objekta, kao i 48 frizerskih salona, a ukupan broj registrovanih preduzetničkih djelatnosti je 420, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Na ovaj način Istočno Novo Sarajevo predstavlja lokalnu zajednicu sa najvećim brojem registrovanih preduzetničkih djelatnosti po glavi stanovnika u Republici Srpskoj.

 

– Ovi podaci govore o značajno razvijenoj oblasti mikro i malih biznisa u ovoj lokalnoj zajednici koja zapošljava veliki broj građana – navodi se u saopštenju.

 

Kako je istaknuto, za ovu lokalnu zajednicu i sve građane veoma je bitno da ove djelatnosti počinju sa radom, ali uz pridržavanje svih preporuka i mjera, koje je izdao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz Opštinske uprave su poručili da pripremaju program mjera podrške privrednom sektoru s ciljem ublažavanja negativnih efekata uticaja virusa korona na njihovo poslovanje.

– Znajući da je privredni sektor pretrpio i trpi značajne štete, a uvažavajući budžetske mogućnosti naše opštine, ovaj program će biti višegodišnji i usvojiće ga Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo – navodi se u saopštenju.

Građanima je upućen apel da se u vremenu postepenog ublažavanja mjera zabrane pridržavaju svih datih preporuka i poštuju pravila držanja distance, nošenja zaštitne opreme, ne okupljaju se na javnim mjestima.

U Republici Srpskoj sutra, poslije 55 dana od obustave rada, izazvane epidemijom virusa korona, počinju da rade ugostiteljski objekti /kafići i restorani/, frizerski i kozmetički saloni, kao i druge djelatnosti čiji je rad bio onemogućen radi sprečavanja širenja virusa.

 

IZVOR-SRPSKAINFO 

Komentari