• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, BIJELJINA
  • 12:59
  • 10 / 05 / 2020
OD SUTRA ZNAČAJNO UBLAŽENE EPIDEMIOLOŠKE MJERE
  • 549
  • 0

OD SUTRA ZNAČAJNO UBLAŽENE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Sa ublažavanjem epidemioloških mjera zbog virusa korona od sutra će Gradska uprava Bijeljine ponovo raditi u punom kapacitetu, a naredbom lokalnog Štaba za vanredne situacije regulisan je i početak rada trgovina, ugostitelja i zanatlija.
Naredbe gradskog Štaba odnose se na period do 25. maja i istovjetne su zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je dozvoljen rad ugostiteljskim objektima, frizerskim salonima, privatnim stomatološkim ambulantama, fitnes-centrima i sličnim djelatnostima kojima je bio zabranjen rad s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

U naredbi se ističe da je i dalje obavezno korištenje zaštitne opreme, držanje socijalne distance i primjena drugih mjera opreza, u skladu s uputstvima Instituta za javno zdravstvo.

Gradski štab pozvao je građane i privrednike da te mjere poštuju, kako bi se smanjio rizik od širenja zaraze, ali i da bi se izbjeglo nepotrebno kažnjavanje.

Nakon današnje dezinfekcije, od sutra će za posjetioce biti ponovo otvoren i Gradski park.

Gradski štab i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalili su privrednicima i građanima za razumijevanje i izrazili očekivanje da će nastaviti da se pridržavaju mjera opreza, kako bi što prije pobijedili epidemiju i vratili se uobičajenom načinu života.

 

IZVOR-GRDASKA UPRAVA 

Komentari