• VIJESTI, REGION
  • 05:34
  • 11 / 05 / 2020
MITROPOLIT AMFILOHIJE POZVAO MARKOVIĆA I VELJOVIĆA DA ISPOŠTUJU SVETITELJA
  • 407
  • 0

MITROPOLIT AMFILOHIJE POZVAO MARKOVIĆA I VELJOVIĆA DA ISPOŠTUJU SVETITELJA

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je vjernike koji mogu da u utorak, 12. maja, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca dođu u manastir Ostrog, a premijera Duška Markovića i direktora policije Veselina Veljovića da ispoštuju svetitelja i ono zbog čega narod dolazi u ovu svetinju.
Mitropolit je rekao da samo treba ispoštovati sve zahtjeve i potrebe Naciononalnog koordinacionog tijela koji te mjere, kako je naveo, donosi jer je to potreba na svjetskom planu da se zaštite ljudi od virusa korona.

"Manastir je posebna priča, ovdje narod dolazi upravo tražeći lijeka", naglasio je mitropolit koji je ispred Manastira Ostrog govorio za Radio Svetigoru.

Prema njegovim riječima, oni koji mogu da dođu treba da dođu, uprkos tome što je iz Nacionalnog koordinacionog tijela naglašeno da je zabrana okupljanja i dalje na snazi.

Mitropolit se nada da će i vlast, naročito policija, ispoštovati narod.

"Ove godine biće mnogo manje naroda. Mi ćemo maksimalno ispoštovati sve što zdravstvena organizacija traži od nas, ali svi zajedno da ispoštujemo ovog svetog ljekara. Molim Veljovića i predsjednika Vlade da i oni ispoštuju Svetog Vasilija i ono radi čega narod ovdje dolazi, radi iscjeljenja", rekao je mitropolit Amfilohije.

 

 

Izvor: Agencije

Komentari