• VIJESTI, BIJELJINA
  • 07:07
  • 21 / 05 / 2020
U BIJELJINI JOŠ JEDNA OSOBA POZITIVNA NA COVID-19
  • 529
  • 0

U BIJELJINI JOŠ JEDNA OSOBA POZITIVNA NA COVID-19

Prema podacima do 9. časova 21. maja, na području Bijeljine dvije osobe kod kojih je potvrđen COVID19, dobrog su opšteg zdravstvenog stanja, a potvrđen je još jedan pacijent pozitivan na COVID19.

-Pacijent je srednje životne dobi, bez komorbiditeta, sa jednostranom pneumonijom. Po prijemu pacijenta u karantin jedan, gdje je bio izolovan, započeta je terapija, a po dolasku rezultata testa, koji je pozitivan, pacijent je premješten u karantin dva (karantin za pacijente kod kojih su potvrđeni slučajevi sa simptomima). Pacijent je pod terapijom, afebrilan je, seturacija kiseonika je dobra, a dobro je i njegovo opšte stanje”, potvrdila je infektolog dr Aleksandra Radojčić. Prema riječima dr Radojčić, postupa se prema utvrđenom protokolu.

-Higijensko-epidemiološka služba već kontaktira članove porodice, kao i sve kontakte pacijenta, a svi će tokom dana biti testirani”, naglasila je dr Radojčić. U Domu učenika  i dalje se nalaze dvije osobe koje su pozitivne na COVID19 i dobrog su zdravstvenog stanja, a jednoj od ovih osoba, prvi retest je negativan, a danas će biti urađen i drugi. U bolničkoj izolaciji imamo šest (6) osoba, u kućnoj izolaciji pet (5), a do 9. časova 21. maja, testirano je ukupno 605 osoba.Trenutno čekamo rezultate za još devet osoba i jedan retest. Ponavljamo apel da nastavimo sa pojačanom ličnom higijenom i disciplinom, kao i primjenom preporučenih mjera lične zaštite.

 

Izvor: Uprava Bolnice

Komentari