• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 16:01
  • 21 / 05 / 2020
UKINUTO VANREDNO STANJE U RS
  • 379
  • 0

UKINUTO VANREDNO STANJE U RS

Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske danas je ukinuto vanredno stanje.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su stvoreni uslovi za ukidanje vanrednog stanja koje je proglašeno zbog pandemije virusa korona i da će od sutra biti ukinut policijski čas.

"Kontrolisali smo epidemiju i broj oboljelih, a što je najvažnije koristeći javnost i zahvaljujući svima nama približi smo našim građanima šta znači epidemija virusa i kako se zaštititi", rekao je Višković tokom posebne sjednice Narodne skupštine u završnoj riječi o prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

On je istakao da i danas u Srpskoj ima određen broj ljudi koji su pozitivni na virus i zamolio stanovnike da se pridržavaju mjera.

"Moramo se pridržavati propisanih mjera i zato je potrebna fizička distanca i nošenje zaštitne opreme. To su preporuke koje će ostati i u narednim danima što je neophodno. Nažalost, i u Narodnoj skupštini se pokušala zloupotrijebiti moja izjava da je virus izmišljen, što nikada nisam rekao. To naši građani moraju da znaju", dodao je Višković.

Narodna skupština Republike Srpske je 28. marta ove godine na 12. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije usljed pandemije virusa korona.

IZVOR-MONDO, AGENCIJE

 

Komentari