• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, REGION
  • 06:39
  • 25 / 05 / 2020
LETOM IZ MOSKVE SUTRA DOLAZE GRAĐANI SRPSKE I SRBIJE
  • 207
  • 0

LETOM IZ MOSKVE SUTRA DOLAZE GRAĐANI SRPSKE I SRBIJE

Avionom "Er Srbije", koji je iznajmila Vlada Republike Srpske da bi obezbijedila povratak svojih građana iz Rusije, doletjeće i određeni broj državljana Srbije, potvrđeno je "Politici" u Ambasadi Srbije u Moskvi.
U tekstu se navodi da se za sutrašnji let Moskva-Banjaluka–Beograd prijavio određeni broj studenata iz Srbije, ali da je za sada neizvjesno koliko će se akademaca naći u avionu jer se spisak putnika određuje prema prioritetima.

"Od 144 mjesta u avionu, Vlada Republike Srpske nam je dala mogućnost da koristimo 65 mesta za građane Srbije. Budući da to nije let u organizaciji Vlade Srbije, mi ne možemo da tražimo više od toga. Tih 65 mesta će biti popunjavano po prioritetima po kojim se prvo ukrcavaju mala deca bez pratnje roditelja sa određenim starateljem, majke sa malom decom, trudnice, učenici i tek onda studenti", naglašeno je u Ambasadi.

Iz Ambasade su pojasnili da su prioriteti određeni uputstvom Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Navedeno je da je konzularno odjeljenje Ambasade Srbije u Moskvi u svakodnevnom kontaktu sa oko 200 srpskih državljana koji su i dalje širom Rusije. 

 

Izvor: Agencije

Komentari