• VIJESTI, REGION
  • 05:31
  • 05 / 06 / 2020
SJEVERNA MAKEDONIJA VRATILA POLICIJSKI ČAS
  • 475
  • 0

SJEVERNA MAKEDONIJA VRATILA POLICIJSKI ČAS

Od danas od 21 časova ponovo stupa na snagu policijski čas u Sjevernoj Makedoniji zbog spriječavanje ponovnog širenja pandemije virusa Covid-19, a makedonske vlasti su proglasili sutrašnji dan za neradni kako bi se iskoordinisali u borbi sa pandemijom.

Kako se navodi u saopštenju makedonske vlade od večeras u 21 časova stupa na snagu zabrana kretanja na teritoriji glavnog grada Skoplja, kao i na teritorijama lokalnih opština Aračinovo, Zelenikovo, Ilinden, Petrovec, Studeničani, Kumanovo, Lipkovo, Štip, Karbinvi i Tetovo, koja će trajati do ponedjeljak do 5 časova ujutro.

Takođe, obnavlja se policijski čas i zabrana kretanja i u ostalim mjestima u toj zemlji svakog dana od 16 časova popodne do 5 časova ujutro.

Odluka o obnavljanju policijskog časa u Severnoj Makedoniji donijeta je nakon ponovnog povećanja broja zaraženih virusom Covid-19.

Danas je u toj zemlji registrovano 120 novozaraženih, od koji 67 su u Skoplju.

Lider stranke Demokratske partije Albanaca u toj zemlji Menduh Tači optužio je zamenika premijera zaduženog za evropska pitanja Bujara Osmanija i rukovodstva Islamske verske zajednice zbog pritisaka za otvaranje džamija tokom prošlonedjeljnog Bajrama Ramazana, što je, tvrdi, doprinijelo velikom broju kontakata među vjernicima.

 

IZVOR-MONDO

Komentari