• VIJESTI, REGION
  • 07:04
  • 05 / 06 / 2020
GRČKA OTVARA GRANICE OD 15. JUNA ZA SRBE
  • 500
  • 0

GRČKA OTVARA GRANICE OD 15. JUNA ZA SRBE

Planovi Grčke su da 15. juna otvori granice za državljane 15 zemalja, među kojima se nalazi i Srbija, prenio je grčki ambasador u Beogradu Јorgos Dijakofotakis u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Grčki ambasador je rekao da bi tog dana trebalo da bude uspostavljen i redovan avio-saobraćaj između dvije zemlje, te izrazio nadu da će srpski turisti i ove godine ljetovati u Grčkoj, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je potvrdio da će 12. juna ove godine učiniti zvaničnu posjetu Atini, gdje će sa ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom imati priliku da razmotri sva važna pitanja iz oblasti bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje.

Oni će razmotriti i aktuelne teme na planu prevazilaženja posljedica pandemije kovid-19.

Sagovornici su ocijenili da su dvije zemlje pravovremenim mjerama i odlučnom politikom uspjele da značajno ublaže posljedice pandemije korona virusa i sačuvaju ljudske živote, kao i da preduzmu značajne mjere usmjerene na očuvanje svojih ekonomija.

Oni su izrazili zadovoljstvo zbog postepene normalizacije epidemiološke situacije u obje zemlje, ističuću da to otvara prostor za nastavak aktivnosti na daljem produbljivanju bilateralnih odnosa, a posebno u oblasti ekonomije.

 

IZVOR-AGENCIJE

Komentari