• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 10:51
  • 06 / 06 / 2020
OD DANAS OTVOREN JAVNI POZIV ZA DODJELU TURISTIČKIH VAUČERA
  • 555
  • 0

OD DANAS OTVOREN JAVNI POZIV ZA DODJELU TURISTIČKIH VAUČERA

Ministarstvo trgovine i turizma objavilo je danas javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za dostavu prijave radi učešća u realizaciji šeme dodjele turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na teritoriji Srpske.

– Pravo učešća na Javnom pozivu ima ugostitelj koji pruža usluge u ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva, koji je uredno izmirio poreske obaveze zaključno sa 29. februarom i ima najmanje četiri zaposlena radnika, te turistička agencija koja je nosilac licence Ministarstva i koja je uredno izmirila poreske obaveze – saopšteno je iz Ministarstva.

Kako ističu, ugostitelji i turističke agencije koje ispune uslove za učešće u projektu dodjele turističkih vaučera biće upisani u evidenciju koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.

Sve dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom, kao i obrasci prijave, dostupni su na internet stranici Ministarstva, a rok za podnošenje prijava je 1. novembar.

Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom je predviđeno subvencionisanje korišćenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji RS. Vlada RS donijela je Uredbu s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i podrške privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatne štete usljed pandemije virusa korona u RS.

 

Izvor: Srpska Info

Komentari