• VIJESTI, SPORT
  • 21:11
  • 13 / 06 / 2020
ĐOKOVIĆ NE IDE U CRNU GORU - OTKAZAN ADRIJA TUR
  • 353
  • 0

ĐOKOVIĆ NE IDE U CRNU GORU - OTKAZAN ADRIJA TUR

Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja donio je u subotu odluku da se turnir u Crnoj Gori ne održi.

Uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna najveće teniske zvijezde u regionu okupe u Crnoj Gori, to neće biti slučaj.

Direktor Adrija tura Đorđe Đoković oglasio se povodom ove situacije.

"Nedeljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru. Nadali smo se da će ova mera biti promenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka, jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci koja bi samo za tu priliku bila uvežena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje - tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo.

Uz sve to bilo je potrebno da organizujemo dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica. Takođe, treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje Adria Tour na očekivanom nivou. Ali, to jednostavno sada nije moguće i zato smo odlučili da donesemo odluku o otkazivanju turnira u ovoj državi, jer vremena za čekanje više nemamo.

Uvereni smo da će se prilike promeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti naš domaćin. Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu", izjavio je Đorđe Đoković direktor Adria Toura.

Neposredno po završetku meča protiv Viktora Troickog, oglasio se i Novak Đoković.

"Tako mi je žao zbog Crne Gore. Toliko familije imam tamo, shvatam Crnu Goru kao svoj dom. Sve smo pokušali, ali granice još uvek nisu otvorene i mi nemamo vremena da organizujemo sve. Nismo više mogli da čekamo", rekao je Đoković poslije meča za "SportKlub".

Turnir u Crnoj Gori trebalo je da bude održan 27. i 28. juna, ali srpski građani neće moći da ulaze u tu zemlju odlukom Vlade Crne Gore.

"Ta treća nedelja je sada pod znakom pitanja, pa ćemo videti. Sve je blizu, ne znam šta ćemo raditi s tim trećim vikendom. Za sada ostaje da ćemo igrati u Zadru, Sarajevu i Banjaluci", istakao je Novak.

 

Izvor: Nezavisne

Komentari