• VIJESTI, BIJELJINA, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 05:27
  • 24 / 06 / 2020
EVO DA LI ĆE GRANICE NA DRINI BITI ZATVORENE
  • 443
  • 0

EVO DA LI ĆE GRANICE NA DRINI BITI ZATVORENE

Priče koje se mogu čuti posljednjih najmanje sedam dana, sa raznih strana da navodno iz „pouzdanih izvora“, imaju informaciju da se uskoro opet zatvaraju granice na Drini, nisu tačne!

Inicijativa o zatvaranju granice, bar zasad, sigurno nema ni od Granične policije BiH, niti od graničnih vlasti Srbije, prema informacijama koje su „Novosti“ dobile u relevantnim institucijama sa obje obale Drine.

 

Druga bi stvar bila, ako bi, kojim slučajem, kao prošli put kada su zatvorni prelazi, medicinska struka tražila do da se učini, onda bi, teoretski, moglo da se dogodi, ali  na način koji ima određenu proceduru i saglasnosti i mišljenja nadležnih državnih organa. Zasad, o tome nema ni pomena na zvaničnim mjestima.A, glasine su bile da će prelazi na Drini biti zatvoreni još u nedelju u 21 čas, navodno samo se čekalo da se završe izbori u Srbiji.

 

Istina je da ima dosta privatnika, koji sugerišu svojim radnicima da ne idu  na lijevu obalu Drine, u mjesta Republike Srpske, da kupuju gorivo, pod „objašnjenjem“ da će, ako se zatvori granica, doći u situaciju da idu u izolaciju 24 dana, kao što je bio slučaj i  prošli put i za one koji su i prije uvođenja vandrednog stanja, bili u BiH samo da bi nasuli gorivo koje je u komšiluku jeftinije četrdesetak dinara.Gazde poručuju radnicima da, ako sebe dovedu u takvu situaciju, ne žale što će, ako se to dogodi, dobiti otkaz.

 

Izvor: Novosti.rs

Komentari