• VIJESTI, REGION
  • 06:07
  • 26 / 06 / 2020
U ROŽAJAMA ZABRANA IZLASKA OD 18.00 DO 5.00 ČASOVA
  • 456
  • 0

U ROŽAJAMA ZABRANA IZLASKA OD 18.00 DO 5.00 ČASOVA

Stanovnici Rožaja, zbog epidemiološke situacije u tom gradu u Crnoj Gori, od sutra ne mogu napuštati objekte stanovanja od 18.00 do 5.00 časova, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo.
Na sjednici ovog tijela odlučeno je da rad ugostiteljskih objekata u Rožajama bude dozvoljen do 17.00 časova, objavljeno je na "Tviter" nalogu Vlade Crne Gore.

Na upit kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Nacionalno koordinaciono tijelo je preporučilo da ove godine ne bude organizovan tradicionalni prijem povodom Dana državnosti.

"Na upit SUBNOR-a i antifašista preporučeno je odgađanje svečanosti planiranih za 8. jul Ravnom Lazu i 13. jul u Bijelom Polju", navodi se na "Tviter" nalogu Vlade.

Doneseno je više privremenih mjera koje se odnose na Bijelo Polje, a jedna od njih je zabrana svih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima.

U Bijelom Polju privremeno je zabranjeno kretanje i zadržavanje više od dvije osobe na otvorenom javnom mjestu, osim članova domaćinstva.

U toj opštini zaštitne maske obavezne su i na otvorenom i na zatvorenom javnom mjestu, osim u objektima stanovanja.

Zabranjena su okupljanja u objektima stanovanja osobama koje nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Iz Vlade je saopšteno da je Nacionalno koordinaciono tijelo odlučilo da u Bijelom Polju prekine rad predškolskih ustanova.

Odlučeno je i da građani ne mogu prisustvovati vjerskim obredima.

U vozilu mogu biti najviše dvije odrasle osobe, osim članova domaćinstva. 

 

Izvor: Agencije

Komentari