• VIJESTI, REGION
  • 06:38
  • 30 / 06 / 2020
U BEOGRADU OD JUTROS NA SNAZI NOVE MJERE
  • 458
  • 0

U BEOGRADU OD JUTROS NA SNAZI NOVE MJERE

Na području grada Beograda od danas od šest sati obavezno je nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima.

Takođe, obavezna je i distanca od jednog metra.

Te mjere donijete su juče na sjednici republičkog Kriznog štaba zbog porasta broja zaraženih od virusa korona prethodnih dana, a kako je rečeno, građani ne moraju nositi samo hiruške maske, već mogu i pamučne.

Zamjenica direktora instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević je rekla da za nepoštovanje ovih mjera za sada nisu planirane sankcije, ali da se i kaznene mjere mogu očekivati, ukoliko mjere zaštite ne budu široko prihvaćene i poštovane.

Ona je još jednom apelovala na striktno pridržavanje mjera, prije svega nošenje maski u zatvorenim prostorima kao glavnu mjeru, jer koliko god da nije lagodno, time spasavamo život.

Odluka o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata još nije donijeta, ali je u tim objektima obavezno nošenje maski.

Nakon sjednice republičkog Kriznog štaba, u Beogradu je održana i sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije nakon koje je gradonačelnik Zoran Radojičić rekao da će od danas, od šest sati, biti kontrolisano da li građani nose maske u javnom prevozu i drugim zatvorenim prostorima.

Naveo je da se trenutno razmatraju kaznene mjere za one koji ne budu nosili maske, ali da je još uvijek namjera da se podigne svijest i poveća broj ljudi koji nose maske.

 

IZVOR-TANJUG

Komentari