• VIJESTI, REGION
  • 05:53
  • 07 / 07 / 2020
SRBIJA: VANREDNA SITUACIJA I U ŠESNAESTOJ OPŠTINI
  • 410
  • 0

SRBIJA: VANREDNA SITUACIJA I U ŠESNAESTOJ OPŠTINI

Zbog povećanja broja obolelih od virusa korona, proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Bogatić i Vladičin Han.

Sedam osoba je u Bogatiću zaraženo virusom, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, četiri slučaja su potvrđena danas.

Od 29. juna do 5. jula u kovid ambulanti je pregledano 187 pacijenata. U tom periodu, ukupno je urađeno 154 seroloških testova, a protekle sedmice urađeno je šest testova pi-si-ar metodom.

Odluku o proglašenju vanredne situacije donio je predsjednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović, na osnovu preporuke opštinskog štaba za vanredne situacije.

Na teritoriji opštine Vladičin Han će od 7. jula, od sedam sati početi da se primjenjuju posebne mjere zaštite stanovništva, propisane Uredbom o mjerama za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Јedna od njih je da je zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mjere lične zaštite.

Vanredna situacija je zbog rasta broja zaraženih virusom korona najprije je proglašena u Novom Pazaru, a zatim i u Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku, Arilju, Kraljevu, Požegi, Užicu i Priboju.

 

Izvor: Nezavisne

Komentari