• VIJESTI, BIJELJINA
  • 13:09
  • 16 / 09 / 2019
U AVGUSTU MANJI PRILIV MIGRANATA
  • 477
  • 0

U AVGUSTU MANJI PRILIV MIGRANATA

Na području Policijske uprave Bijeljina priliv migranata u avgustu bio je smanjen, a od januara policija je kontrolisala 865 migranata, rekao je Srni načelnik ove uprave Žarko Ćosić.
Ćosić je naveo da su kontrolisana 854 migranta, od kojih 57 maloljetnika, šestoro djece do sedam godina, te 11 žena.

"Najviše migranata je iz Pakistana 523, Avganistana 78, Irana 30, Iraka 27. Iz Sirije je 19 migranata, Maroka 10 i Alžira pet, dok ih je 173 iz drugih država", rekao je Ćosić i dodao da je samo 28 migranata posjedovalo nešto od potrebne dokumentacije.

On je naveo da je samo u avgustu pronađeno 46 migranata - muškarca, od kojih je šest maloljetnika.

Ćosić je naveo da do sada na ovom području nije evidentirano da su migranti počinili krivična ili prekršajna djela.

"To znači da smo brzo reagovali, te da u saradnji sa građanima do nas brzo dolazi informacija na osnovu koje uspijemo da ih evidentramo i uputimo na dalju proceduru", rekao je Ćosić.

On je naveo da je pojačana kontrola ilegalnog ulaska migranata na područje Policijske uprave Bijeljina, kao i pojačana pomoć Graničnoj policiji BiH, te da će te aktivnosti biti nastavljene.

"Pritisak je malo popustio što se tiče naše uprave, ali je pojačan na području Rudog, Rogatice, Trebinja i Zvornika", rekao je Ćosić.

On je naveo da se i dalje očekuje priliv migranata, s obzirom na lijepo vrijeme.

"Ima migranata koji prođu, a koji nisu evidentirani, pa je na teritoriji BiH, vjerovatno, njihov broj i veći. To je i uočljivo u Tuzli, Sarajevu... taj broj je veći od onog koji mi možemo da prikažemo", rekao je Ćosić.

IZVOR: AGENCIJE

Komentari