• VIJESTI, BIJELJINA
  • 13:12
  • 16 / 09 / 2019
U AVGUSTU RASVIJETLJENO OKO 93 ODSTO KRIVIČNIH DJELA
  • 551
  • 0

U AVGUSTU RASVIJETLJENO OKO 93 ODSTO KRIVIČNIH DJELA

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u avgustu je bio oko 93 odsto, rekao je danas načelnik ove uprave Žarko Ćosić.
Ćosić je na konferenciji za novinare o rezultatima rada u avgustu naveo da je evidentirano ukupno 79 krivičnih djela, od čega 68 opšteg kriminaliteta, tri privrednog kriminaliteta, tri iz oblasti zloupotrebe droge i pet protiv bezbjednosti saobraćaja.

On je istakao da je u avgustu, u saradnji sa pripadnicima Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, realizovana akcija "Mozaik" u okviru koje su izvršeni pretresi na 11 lokacija na području Bijeljine i oduzeto 660 grama marihuane, 129 grama spida, 24 komada ekstazija, te sedam grama nove droge ajs.

Ćosić je rekao da je tokom avgusta na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano 108 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo troje ljudi.

On je istakao da je tokom mjesec dana rada radarskog sistema na putevima na području ove uprave registrovano skoro 2.500 prekoračenja brzine kretanja vozila.

"U dvodnevnoj akciji /6. i 7. septembra/ iz saobraćaja je isključeno 70 lica zbog vožnje pod dejstvom alkohola", rekao je Ćosić.

On je dodao da je u toku intenzivan rad na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine koja su u proteklom periodu izvršena na području Policijske uprave Bijeljina.

IZVOR: AGENCIJE

Komentari