• REPUBLIKA SRPSKA, BIJELJINA, VIJESTI
  • 11:46
  • 22 / 07 / 2020
U BIJELJINI PREMINULA DVA MUŠKARCA
  • 1955
  • 0

U BIJELJINI PREMINULA DVA MUŠKARCA

Danas u Kovid bolnici imamo 33 pacijenta. Pet pacijenata je uspješno izliječeno, a dva pacijenta su preminula od COVID 19, saopšteno je iz bijeljinske Bolnice.

 

Radi se o dva muškarca starije životne dobi, sa komorbiditetima i oba su bili priključeni na respirator.  

"Stanje pacijenata u Kovid bolnici i dalje je teško, kao i prethodnih dana. Na kiseoničkoj terapiji je 25 pacijenata, od kojih je jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji,  dok su ostali pacijentii pod terapijom", dodaju iz Bolnice. 

Na području Bijeljine I dalje je visok procenat pozitivnih na COVID 19 u odnosu na broj testiranih, (više od 20%), a nastavlja se i trend rasta broja pacijenata koji se upućuju u kovid bolnicu.

"Da bismo izbjegli katastastrofalan scenario, apelujemo na sve građane da se pridržavaju obaveznih i preporučenih mjera. Podsjećamo da je nošenje maske obaveza i na otvorenom prostoru gdje nije moguće ostavriti distancu od dva metra. Molimo vas da pored ove mjere lične zaštite, češto perete i dezinfikujete ruke i da izbjegavate veća okupljanja, jer to je najefikasniji način da sačuvate svoje i zdravlje ljudi oko vas", poručuju iz Bolnice. 

 

Izvor: Info Bijeljina

Komentari