• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 06:44
  • 23 / 07 / 2020
DOMU ZDRAVLJA NOVI GRAD SANITETSKO VOZILO IZ DONACIJE VLADE SRBIJE
  • 390
  • 0

DOMU ZDRAVLJA NOVI GRAD SANITETSKO VOZILO IZ DONACIJE VLADE SRBIJE

Direktor Doma zdravlja Novi Grad Zoran Rađenović preuzeće danas u Banjaluci sanitetsko vozilo za ovu zdravstvenu ustanovu koje donira Vlade Srbije.

- S obzirom na to da je riječ o novom sanitetskom vozilu, ova donacija će biti značajna za prevoz pacijenata u udaljene kliničke centre. Zahvalni smo za ovu pomoć koja će unaprijediti kvalitet usluga Doma zdravlja - rekao je  Rađenović.

Načelnik opštine Miroslav Drljača kaže da je, zahvaljujuću donaciji Srbije, Dom zdravlja u Novom Gradu riješio značajan problem za duži vremenski period.

- Novo sanitetsko vozilo je potrebno Domu zdravlja i to je tema koja je dugo prisutna. Smatramo da će od danas kvalitet usluga pacijentima biti još bolji - rekao je Drljača.

On je naveo da je, osim toga, ranije opštine Novi Grad dobila donaciju od Vlade Srbije u dva navrata po 50.000 evra.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući ovim donacijama obavljena je rekonstrukcija doma za stara lica i dvije područne škole kao i nekoliko insfrastrukturnih projekta.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, tokom današnje posjete Banjaluci, gdje će različitim institucijama uručiti pomoć vrijednu 2,7 miliona evra. Između ostalog, za 15 domova zdravlja u Srpskoj stiže 15 sanitetskih vozila.

 

Izvor: Agencije

Komentari