• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 05:23
  • 04 / 08 / 2020
VUČIĆ I DODIK SE SREĆU NA SREDINI MOSTA, U PRISUSTVU PATRIJARHA
  • 282
  • 0

VUČIĆ I DODIK SE SREĆU NA SREDINI MOSTA, U PRISUSTVU PATRIJARHA

 Na početku ceremonije obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u zločinačkoj hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja", koji organizuju Srbija i Republika Srpska, predviđeno je da se na mostu na Sremskoj Rači sretnu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a dočekaće ih NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.
U pres-službi predsjednika Srbije Srni je rečeno da je predviđeno da Vučić dođe na most sa strane Srbije, a Dodik sa strane BiH, odnosno Republike Srpske.

"Oni će doći do pola mosta, pozdraviti se sa patrijarhom Irinejem na mostu. Patrijarh će služiti parastos, a pre toga će na mostu biti otkrivena spomen-ploča i položeni venci", rekli su u pres-službi.

Spomen-ploča na mostu biće otkrivena simbolično, uz minut ćutanja i polaganje vijenaca. Ploča će biti uvijek osvijetljena tako da svako ko prođe može da je vidi.

Biće održan i muzičko-scenski program, uz učešće muzičara, glumaca i recitatora, a biće prisutna i djeca iz izbjegličke kolone.

Obilježavanje počinje u 19.30 časova.

 

Izvor: Agencije

Komentari