• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 11:24
  • 04 / 08 / 2020
UPOZORENJE NA NESTABILNO VRIJEME-MOGUĆA GRMLJAVINA, PLJUSKOVI I GRAD
  • 374
  • 0

UPOZORENJE NA NESTABILNO VRIJEME-MOGUĆA GRMLJAVINA, PLJUSKOVI I GRAD

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske je danas, 4. avgusta, izdao narandžasto upozorenje za područjue Banjaluke, jer se očekuju jači grmljavinski procesi, pojava grada te veća količina padavina.

U toku dana očekuje se česta pojava kiše, pljuskova i lokalnih grmljavina. Prema podnevu i popodne biće sve više oblaka, uz kišu i pljuskove.

Prvo će se zona jače nestabilnosti formirati iznad zapadnih i jugozapadnih predjela te na jugu, gdje može biti i lokalnih nepogoda, praćenih gradom, jakim olujnim vjetrom i obilnijim padavinama od 30 do 40 litara po metru kvadratnom, lokalno i više. Prema večeri, oblaci nestabilnosti se od centralnog pojasa premještaju na sjever gdje će dati jake grmljavinske procese, lokalno obilne padavine i olujni vjetar – saopšteno je iz RHMZ Srpske.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, upozoravaju građane na potencijalno opasne vremenske prilike.Na teritoriji grada Banjaluke jutros je palo 13 litara kiše po kvadratnom metru, te se do kraja dana mogu očekivati iste ili veće količine padavina. Upozoravamo građane na oprez i preduzimanje mjera sa ciljem samozaštite – istakli su u Civilnoj zaštiti.

 

Izvor: Agencije

Komentari