• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, REGION
  • 05:43
  • 05 / 08 / 2020
PORUKA SA MOSTA U RAČI VUČIĆ: POMIRENJE DA, PONIŽENJE NIKADA
  • 607
  • 0

PORUKA SA MOSTA U RAČI VUČIĆ: POMIRENJE DA, PONIŽENJE NIKADA

Samo ujedinjeni možemo sve, razjedinjeni ne možemo ništa, poručio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na obilježavanju stradanja Srba u Hrvatskoj u operaciji "Oluja", na mostu u Sremskoj Rači kojima su prognani došli u Srbiju.

Srpski predsjednik je podsjetio da Srbija i Republika Srpska od 2014. godine zajednički obilježavju srpska stradnja, na šta je, ističe, ponosan.

– Srećan sam i ponosan što vidim da je cijeli srpski narod razumio značaj te ideje, tog zajedničkog i gotovo jedinstvenog rada. On pokazuje da ujedinjeni možemo sve, a razdvojeni ne možemo ništa i bili bismo mnogo slabi, baš kao što smo bili 1995. godine – rekao je Vučić.

Naša je obaveza, kaže predsjednik Vučić, da djeci u Srbiji i Republici Srpskoj objasnimo da matrica kako su Srbi krivi za sve ne može opstati.

– Srbija živi, neće nestati i neće nositi žig koji su joj stavili – poručio je Vučić.

On je rekao da pomirenje i mir želimo, ali ne poniženje:

– Pomirenje da, poniženje nikada – rekao je Vučić.

Odgovarajući na pozive da se u ime pomirenja proslavi godišnjica “Oluje”, a time i stradanje Srba u Hrvatskoj, Vučić je rekao da Srbija nije nikog tjerala da prizna genocid, samo da pokaže pijetet prema žrtvama, onako kako je Srbija imala snage da ne prećuti zločine koje su počinili Srbi.

Zatom kaže, “nemojte da nas terate da slavimo ubijanje Srba i da govorimo da su to “veliki koraci napred”, kako bismo bili dobri Evropi.

– Nećemo da slavimo tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, srpske djece…Srbija neće pristati nikada na takvo poniženje”, rekao je Vučić i ponovio:

“Pomirenje da, poniženje nikada”.

 

IZVOR-TANJUG

 

Komentari