• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 05:06
  • 10 / 08 / 2020
UIO: SMANJENI PRIHODI, POKRENUTA KAMPANJA ''STOP ŠVERCU''
  • 385
  • 0

UIO: SMANJENI PRIHODI, POKRENUTA KAMPANJA ''STOP ŠVERCU''

Prihodi od indirektnih poreza u BiH manji su za 9,6 odsto u sedam mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine i iznose 4,121 milijarde KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Nakon loših rezultata, prouzrokovanih pandemijom, u aprilu i maju, prihodi u junu i julu približili su se prošlogodišnjim, navedeno je iz UIO BiH.

U cilju dalje fiskalne stabilizacije, UIO je pokrenula kampanju za aktivnosti u kojima će biti potrebno i učešće građana.

- Uprava za indirektno oporezivanje započinje javnu kampanju "Stop švercu", čiji je cilj da pozovemo sve građane BiH da pozovu našu otvorenu liniju 080 02 06 07 i prijave sve vidove nezakonite trgovine i svake utaje indirektnih poreza, PDV,  akciza, carina i putarina. Naglašavamo, prihodi od indirektnih poreza su najzačajniji za fiskalnu stabilnost BiH i od ovih prihoda u najvećoj mjeri zavisi finansiranje školstva, zdravstva, putne infrastrukture, socijalnih davanja i slično", rekao je Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije Uprave za indirekto oporezivanje BiH.

 

Izvor: Agencije

Komentari