• VIJESTI, ZABAVA
  • 05:48
  • 18 / 08 / 2020
PET RASA NAJMANJIH PASA NA SVIJETU, MOŽETE IH NOSITI SVUDA SA SOBOM
  • 1473
  • 0

PET RASA NAJMANJIH PASA NA SVIJETU, MOŽETE IH NOSITI SVUDA SA SOBOM

Mali psi postali su itekako popularan izbor za kućne ljubimce i to ne bez razloga. Možemo da ih smjestimo u krilo i da ih nosimo svuda sa sobom, a ujedno su i neodoljivo preslatki.

Ovo je pet najmanjih rasa pasa na svijetu koje možete bez problema da držite i u kući i u stanu. I imajte u vidu da, poput velikih pasa, i mali zahtijevaju puno pažnje i njege.

Čivava

Najprepoznatljiviji mali pas, čest ljubimac imućnih pojedinaca. Čivava ima specifičan karakter, a teži između 0,5 i 2,5 kilograma. Ime joj potiče od meksičkog grada Čivava. Iako je tako minijaturan, odan je vlasniku, a ume da bude i zaštitnički nastrojen, te ponekad pretjerano lajav. Čivava je vjeran prijatelj, srdačan i prepun ljubavi za gazdu.

Pomeranac

Nježan, blag i sladak, no ponekad može biti jako bučan. Prilično dobro se slaže sa djecom, no, pretežno onda kada ih djeca imaju od štenećeg doba. Teži do 4 kilograma i ima mekanu, pufnastu dlaku. Pas je lojalan vlasniku i ponaša se kao čuvar.

Mops

Pas koji liči na igračku, ima spljošteno lice i njušku, pun je nabora i rep mu je uvijen. Jedan je od najsimpatičnijih rasa, harizmatičnog je karaktera, prijateljski nastrojen i pomalo smiješan. Ima lijepu, sjajnu dlaku koja može biti različite boje, i mišićavo, malo tijelo, što ga čini jedinstvenim. Mana mu je što, zbog kratke njuške, hrče i zvižduće, pa pripremite čepove za uši, ukoliko želite da spavate u istoj prostoriji sa njim.

Jorkširski terijer

Jedan od najmanjih pasa na svijetu, ali i najslađih. Lako se uklapa u svako domaćinstvo i odličan je pas čuvar, pouzdan i brižan. Maksimalna kilaža ovog psa je 3,2 kg. Potrebno mu je puno šetnje, iako, zbog sićušnih nogu, to možda tako ne izgleda.

Patuljasta pudla

Najmanji pas na listi i lojalan je vlasniku, a postoji u više različitih boja. Prvobitno je uzgajana kao pas plivač, a danas je poslušna rasa psa, vešta u različitim psećim disciplinama, kao pas tragač ili pas čuvar stada.

 

Izvor: 

(Telegraf.rs)

Komentari