• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 10:39
  • 19 / 08 / 2020
PAKISTAN SPREMAN DA POTPIŠE SPORAZUM O READMISIJI SA BIH
  • 241
  • 0

PAKISTAN SPREMAN DA POTPIŠE SPORAZUM O READMISIJI SA BIH

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić i ambasador Pakistana u BiH Muhamad Kalid Rao razgovarali su u Sarajevu o saradnji dvije zemlje u pogledu upravljanja kretanjima migranata i otklanjanja negativnih posljedica njihovog boravka na prostoru BiH.

Kalid Rao je naglasio da je Pakistan spreman da učini sve što je u skladu sa odredbama međunarodnog javnog prava i zakonima dvije zemlje u pravcu pomoći BiH u rješavanju izazova koji proizvode ilegalni migranti sa prostora Pakistana ili se predstavljaju kao bivši pakistanski državljani.

On je napomenuo da je čest slučaj da se migranti sa prostora Avganistana i Bangladeša, kao i iz indijskog dijela Kašmira, predstavljaju kao državljani Pakistana, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Pakistanski ambasador prihvatio je poziv Cikotića da se, nakon prikupljanja dodatnih saznanja o aspektima krize, organizuju potrebne aktivnosti s ciljem realizacije načelno utvrđenih mehanizama saradnje, a posebno u pravcu spremnosti Pakistana da potpiše sporazum o readmisiji sa BiH da bi migranti kasnije mogli da budu transportovani u zemlju porijekla.

 

Izvor; Agencije

Komentari