• VIJESTI, SVIJET
  • 10:52
  • 19 / 08 / 2020
LUKAŠENKO: BAVITE SE SVOJIM POSLOVIMA
  • 273
  • 0

LUKAŠENKO: BAVITE SE SVOJIM POSLOVIMA

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko apelovao je danas na lidere sa Zapada da se fokusiraju na probleme u svojim zemljama.

- Lideri zapadnih država nude razgovore i razgovore. Istovremeno guraju svoju agendu. Mi to vidimo i shvatamo, ali ne prihvatamo. Želim da to čuju. Danas ili sutra će održati sastanak na nivou ministara spoljnih poslova ili lidera EU - rekao je Lukašenko na sastanku nacionalnog Savjeta bezbjednosti.

On je dodao da želi da im uputi savjet da, prije nego što upru prstom na Bjelorusiju, treba da na dnevni red stave pitanja "žutih prsluka" u Francuskoj i užasnih nemira u SAD.

- Želim da prvo razmotre demonstracije protiv izolacije povodom virusa korona u Njemačkoj i ostalim evropskim zemljama - rekao je Lukašenko.

On je naglasio da je neprihvatljivo strano miješanje u situaciju u Bjelorusiji i da će država na to reagovati.

- Oni koju pooštravaju rječnik, naročito iz inostranstva, što se jasno vidi, dobiće ozbiljan odgovor. Ovo nije neosnovana izjava. Zastave Poljske već se vijore u Grodnu. To je neprihvatljivo. Takve stvari će biti radikalno spriječene - rekao je predsjednik Bjelorusije.

 

Izvor; Agencije

Komentari