• VIJESTI, BIJELJINA
  • 09:56
  • 26 / 08 / 2020
U BIJELJINI POMAMA ZA UDŽBENICIMA I ŠKOLSKIM PRIBOROM
  • 225
  • 0

U BIJELJINI POMAMA ZA UDŽBENICIMA I ŠKOLSKIM PRIBOROM

Pred početak nove školske godine 1. septembra, u knjižarama širom Republike Srpske velika je pomama za udžbenicima i školskim priborom.

 

Kako su za "Nezavisne" trgovci iz knjižara iz većih gradova u RS rekli, posljednjih nekoliko dana veći su promet i gužve, kako bi roditelji na vrijeme sve obezbijedili svojim školarcima pred početak nove školske godine.

 

U knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Bijeljine istakli su da je na neki način tradicija da se u posljednjih nekoliko dana pred početak škole kupuju udžbenici i školski pribor, kao i da je ove godine ista situacija.

"Trenutno je veći promet nego pred početak prodaje knjiga i školskog pribora. Uvijek su bile veće gužve i promet pred početak škole. Od proizvoda se uglavnom sve prodaje, a najveća potražnja je za udžbenicima, školskim priborom i torbama", pojasnili su iz knjižare u Bijeljini.

Iz knjižare "Kultura" iz Banjaluke su nam kazali da su pripreme za novu školsku godinu u toku i da je povećana potražnja za školskim priborom.

"Ono što je najpotrebnije i što se najviše prodaje pored udžbenika su bojice, gumice, drvene olovke i slično. Od prošle sedmice su veće gužve u knjižari i više se prodaju navedeni artikli", naveli su u knjižari "Kultura".

 

Iz knjižare "Minutica" u Banjaluci rekli su da školski pribor i udžbenike prodaju više od mjesec i po, ali da je već poznato da su u posljednjih nekoliko dana pred sam početak škole veće gužve i prodaja.

"U našoj knjižari je već veća prodaja u odnosu na prije nekih mjesec dana. Uglavnom se kupuju knjige i najveća je potreba za njima, ali imamo i veliku prodaju školskog pribora. Zbog prevencije širenja virusa korona najviše tri osobe ulaze u knjižaru i mogu kupovati, dok, ako je veća gužva, ostali moraju sačekati ispred. Neki su kupovali i kada smo tek dobili knjige, i to su uglavnom bile rezervacije", naveli su iz ove knjižare.

 

Izvor: InfoBijeljina

Komentari