• VIJESTI, REGION
  • 10:15
  • 26 / 08 / 2020
POZIV SRBIJI DA PREDSJEDAVA KONFERENCIJOM EVROPSKIH DRŽAVA O IMUNIZACIJI
  • 420
  • 0

POZIV SRBIJI DA PREDSJEDAVA KONFERENCIJOM EVROPSKIH DRŽAVA O IMUNIZACIJI

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar razgovarao je putem video-linka sa generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, doktorom Hansom Klugeom o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Evropi, kao i zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.

Srbija je dobila zvaničan poziv da predsjedava velikom konferencijom evropskih država o imunizaciji.

Lončar je zahvalio Klugeu na dosadašnjoj saradnji i podršci našoj zemlji i istakao da virus korona može biti pobijeđen samo zajedničkim aktivnostima i saradnjom svih država Evrope, jer virus ne poznaje granice i pogađa sve građane starog kontinenta.

Kluge je na početku sastanka najprije još jednom istakao zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru na podršci i sprovođenju prioriteta dogovorenih na sastanku februara ove godine, prenosi RTS.

Direktor SZO je istakao je da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji najbolja potvrda efikasnosti primjene epidemioloških mjera, te da je reakcija Srbije na drugi pik prvog talasa bila pravovremena i adekvatna i da preventivne mjere koje su uvedene daju dobre rezultate.

Doktor Kluge je uputio zvaničan poziv ministru zdravlja Srbije da bude predsjedavajući na Konferenciji posvećenoj imunizaciji kojoj će prisustvovati predstavnici 53 zemlje članice SZO Evropa.

 

Izvor: Agencije

Komentari