• VIJESTI, BIJELJINA
  • 11:23
  • 19 / 09 / 2019
AMBROZIJA UKLONJENA SA SVIH PRIJAVLJENIH POLJOPRIVREDNIH POVRŠINA
  • 894
  • 0

AMBROZIJA UKLONJENA SA SVIH PRIJAVLJENIH POLJOPRIVREDNIH POVRŠINA

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Bijeljina Boban Jovičević rekao je da su poljoprivredni inspektori reagovali na sve prijave građana i do avgusta preduzeli sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti kada je riječ o uklanjanju ambrozije.
"Inspekcija je svoj posao radila redovno. Zajedno sa gradskom Komunalnom policijom mi smo mnogo prije cvjetanja ambrozije počeli sa njenim uništavanjem na području Semberije", rekao je Jovičević Srni.

On je rekao da je bila sveobuhvatna akcija koja je trajala dva i po mjeseca i koja je veoma dobro i pravovremeno odrađena.

Jovičević je naveo da je ambrozija problem koji treba rješavati na nivou BiH, ne samo na nivou lokalne zajednice.

"Površinu od 59 hektara, koju je naredio gradonačelnik /Bijeljine Mićo Mićić/ mo smo obišli i izvođači radova su obavili košenje. Iz dana u dan su kosili sve parcele koje su bile prijavljene, a za koje je inspekcija utvrdila da ne postoje vlasnici", rekao je Jovičević.

Komentarišući navode Mićića da je košenje ambrozije počelo 29. avgusta na 59 hektara kada je ona u punom cvatu, Jovičević je rekao da je ta izjava bila u širem kontekstu uređenja zelenih površina ili da, možda, to gradonačelnik nije rekao kako treba, te je napravio lapsus.

Načelnik bijeljinske Komunalne policije Ratomir Draganić rekao je da je sa svih javnih površina za koje je zadužena Komunalna policija na vrijeme uklonjena ambrozija već u martu i aprilu.

"Tu nema nekih velikih problema. Problem postoji na poljoprivrednom i građevinskom zemljištu gdje nema objekata, za koje su nadležne inspekcije", rekao je Draganić.

On je naveo da je Komunalna policija nakon naloga gradskog Stambeno-komunalnog odjeljenja pokosila površinu od osam dunuma u bijeljinskom Novom naselju.

"Sve ostale javne površine Komunalna policija je sanirala i na njima ambrozije nema", rekao je Draganić. 

IZVOR: AGENCIJE

Komentari