• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 10:27
  • 31 / 08 / 2020
ČUBRILOVIĆ: NAJVAŽNIJE SAČUVATI ZDRAVLJE UČENIIKA I NASTAVNIKA
  • 371
  • 0

ČUBRILOVIĆ: NAJVAŽNIJE SAČUVATI ZDRAVLJE UČENIIKA I NASTAVNIKA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je učenicima, nastavnicima i roditeljima početak nove školske godine, te je naglasio da je u ovim okolnostima najvažniji zadatak da se sačuva zdravlje učenika i nastavnika.

Čubrilović smatra da je važno i da se nastavni proces održava u učionicama u što većem obimu, jer je jasno da nastava na daljinu nije dovoljna zamjena za socijalni život učenika i direktnu komunikaciju tokom nastavnog procesa.

On je izrazio nadu da će se specifični uslovi, izazvani pandemijom virusa korona u kojima počinje školska godina, uskoro okončati, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Čubrilović je poručio nastavnicima, pedagozima i roditeljima da je budućnost Republike Srpske u mladim i obrazovanim ljudima i da će Narodna skupština i u budućnosti činiti sve da donese što bolja zakonska rješenja za kvalitetnije i funkcionalnije školstvo, prilagođeno savremenom vremenu.

- Narodna skupština učinila je mnogo u ovoj oblasti, donoseći nova zakonska rješenja i propise. U ovoj godini Narodna skupština usvojila je set izmjena zakona o predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju kojima je stvoren pravni osnov za reforme u oblasti školstva i unapređenje kvaliteta nastavnog procesa. Poslije dugog vremena usaglašavanja posebno smo ponosni što smo nedavno usvojili Zakon o visokom obrazovanju - rekao je Čubrilović.

On je naglasio da su ovi zakonski akti doneseni s ciljem modernizacije školskog sistema i prilagođavanja nastavnog procesa zahtjevima društva.

Čubrilović je podsjetio da je Vlada Republike Srpske proteklih godina uložila znatna sredstva u školstvo, da su izgrađene i obnovljene brojne osnovne i srednje škole.

Čubrilović još jednom poželio je srećan početak nove školske godine svim đacima i nastavnicima u Republici Srpskoj, a posebnu čestitku uputio je prvačićima sa željom da im prvi čas u školi ostane najljepša uspomena koju će nositi kroz cijeli život.

 

Izvor: Agencije

Komentari