• VIJESTI, REGION
  • 06:19
  • 02 / 09 / 2020
ÐUKANOVIĆ: ZAKON O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI NIJE BIO GREŠKA
  • 403
  • 0

ÐUKANOVIĆ: ZAKON O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI NIJE BIO GREŠKA

Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da je uvjeren da Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije greška i dodao da kakav god bio odnos nove vlade prema njemu, siguran je da se pitanje crkve u doglednoj budućnosti mora riješiti.

Kaže da se ne može previdjeti status pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a taj status, navodi, logično želi da uspostavi kontinuitet sa onim statusom koji je pravoslavna crkva imala nekada u nezavisnoj Crnoj Gori.

"To je bila autokefalna pravoslavna crkva Crne Gore i vjerujem da je potpuno legitimna intencija crnogorske, vjerske i političke javnosti da nakon obnove države obnovi one vrijednosti koje predstavljaju tradiciju crnogorskog društva", rekao je sinoć Ðukanović za Njuzmaksadria TV.

Na pitanje da li će nova vlada nastaviti putem sprovođenja u praksu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Ðukanović kaže da vlade dolaze i mijenjaju se i u skladu sa svojim političkim, nacionalnim i političkim profilom mogu da ignorišu neke činjenice, ali te činjenice, ističe, prije ili kasnije moraju da prevagnu.

 

Izvor: nezavisne

Komentari