• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, BIJELJINA
  • 13:31
  • 02 / 09 / 2020
SUTRA REDOVNA ISPLATA NAKNADA ZA AVGUST
  • 378
  • 0

SUTRA REDOVNA ISPLATA NAKNADA ZA AVGUST

U Republici Srpskoj sutra počinje redovna isplata dodatka na djecu, materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, pronatalitetne naknade za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i naknade roditelju-njegovatelju ili njegovatelju za avgust, najavljeno je iz Fonda za dječiju zaštitu.
Direktor Fonda Nedeljko Jović ističe da je zadovoljan što institucija na čijem je čelu uredno izmiruje sve obaveze prema korisnicima i što su za vrijeme vanredne situacije izazvane pandemijom virusa korona redovno isplaćivane sve obaveze iz Zakona o dječjoj zaštiti.

"Od početka pandemije Fond je jednom sedmično počeo sa isplatom prava na refundaciju naknada plata za porodilje, te je i ovaj mjesec nastavio sa tom praksom, nastojeći na ovaj način da pomognemo poslodavcima da zaštite radna mjesta i održe likvidnost", istakao je Jović.

Avgustovska isplata dodatka na djecu obuhvata 15.653 djece, odnosno 10.735 korisnika-roditelja i za isplatu ovog prava obezbijeđeno je 1.060.500 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec avgust obuhvaćeno je 5.387 porodilja, za šta je izdvojeno 2.181.735 KM, odnosno 125 trećerođene i 20 četvrtorođene djece, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 84.000 KM.

 

Izvor: Agencije

Komentari