• VIJESTI, REGION
  • 13:37
  • 02 / 09 / 2020
LINTA: GRAĐANI KAZNILI ĐUKANOVIĆEVU ŠTETNU POLITIKU
  • 453
  • 0

LINTA: GRAĐANI KAZNILI ĐUKANOVIĆEVU ŠTETNU POLITIKU

Krivac za poraz Mila Đukanovića na izborima u Crnoj Gori nisu Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić, već pogrešna i štetna politika predsjednika Crne Gore i njegove Demokratske partije socijalista koju su kaznili građani, glasajući većinski za opoziciju, kaže predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.
Linta ističe da je žalosno što bivši Srbin, a sada ostrašćeni antisrbin Milo Đukanović, prirodnu saradnju Beograda, Podgorice i Banjaluke naziva velikosrpskim projektom, a snažno podržava saradnju Podgorice, Tirane i Prištine, što jasno govori o njemu i njegovoj politici, saopšteno je danas iz Saveza Srba iz regiona.

"Dobro je poznato da je Milo Đukanović imao otvorenu podršku poznatih srbomrzaca Edija Rame, Željka Komšića i drugih uticajnih ličnosti iz regiona, ali to mu nije smetalo, a smeta mu što Srbija brine za svoj narod", navodi Linta.

On naglašava da Đukanović uporno ponavlja providnu i tragikomičnu laž o takozvanom velikosrpskom nacionalizmu, nastavlja da plaši građane govoreći o nepostojećoj ugroženosti države od spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja, dodatno produbljuje podjele, podstiče sukobe i podiže tenzije, a sve s bezumnim ciljem da spriječi odlazak njegove Demokratske partije socijalista sa vlasti nakon poraza na izborima.

Linta kaže da je najbezočnija izmišljotina Đukanovićeva optužba da je Vučić tobože krivac za jaku medijsko-političku agresiju Beograda prema Crnoj Gori.

"Vlast u Srbiji se nikada nije miješala u unutrašnja pitanja Crne Gore, ali se zato antisrpski režim Mila Đukanovića najdirektnije umiješao u unutrašnja pitanja Srbije priznavši lažnu državu Kosovo", napominje Linta.

Linta navodi da su Srbija i predsjednik Vučić samo pokazivali opravdanu brigu zbog sistematske diskriminacije srpskog naroda od crnogorskog režima i donošenja anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, čiji je cilj otimanje svetinja i druge crkvene imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

"Srbija ima pravo po svim međunarodnim konvencijama da brine o dijelu svog naroda koji živi u Crnoj Gori ili u bilo kojoj drugoj državi i da pomaže njegov opstanak i očuvanje nacionalnog, kulturnog i jezičkog identiteta", naglašava Linta.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je sinoć da od decembra prošle godine, kada je donesen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, postoji "jaka medijsko-politička agresija iz Beograda prema Crnoj Gori".

"Predsjednik Vučić i aktuelna državna politika Srbije pokazali su dvije vrlo problematične intencije. Prva je da žele da se miješaju u unutrašnji politički život drugih država, a drugi je da se miješaju na način da pokušavaju da revitalizuju politiku velikosrpskog nacionalizma u regionu. I jedno i drugo je veoma pogrešno i veoma pogubno", izjavio je Đukanović za "NJuzmaks Adrija".

 

Izvor: Agencije

Komentari