• 13:39
  • 02 / 09 / 2020
TEGELTIJA: OTVARANJE GRANICA ZA STRANE DRŽAVLJANE UZ NEGATIVAN TEST
  • 245
  • 0

TEGELTIJA: OTVARANJE GRANICA ZA STRANE DRŽAVLJANE UZ NEGATIVAN TEST

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je na današnjem sastanku sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićem usaglašeno da se granice BiH otvore za sve strane državljane koji do sada nisu mogli ući u zemlju, pod uslovom da imaju negativan test na virus korona koji nije stariji od 48 časova.

- Na taj način BiH je stvorila jednake uslove za sve države u svijetu, izuzev naših neposrednih susjeda, koji i dalje imaju povlašten položaj kada je riječ o ulasku u BiH - rekao je Tegeltija nakon sastanka.

On je dodao da će vlade entiteta sa svojim zdravstvenim sektorima ove odluke potvrditi na svojim sjednicama.

- Nakon toga ćemo i mi na Savjetu ministara formalno usvojiti ovu odluku. To će biti u veoma kratkom vremenskom periodu - istakao je Tegeltija.

Kada je riječ o razgovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama, Tegeltija je rekao da je donesena odluka da se otvori proces pregovora sa MMF-om, koji je bio blokiran prevashodno zbog panedmije.

- Očekujemo da misija MMF-a u oktobru bude u BiH. Smatramo da nam je poslije toga dovoljno dva mjeseca da usaglasimo novi aranžman sa MMF-om, koji je duže vrijeme blokiran - rekao je Tegeltija.

 

Izvor: Agencije

Komentari