• VIJESTI, SVIJET
  • 13:42
  • 02 / 09 / 2020
LONDON ODBIO DA GARANTUJE OTVORENU I POŠTENU KONKURENCIJU
  • 435
  • 0

LONDON ODBIO DA GARANTUJE OTVORENU I POŠTENU KONKURENCIJU

Velika Britanija je odbila da garantuje otvorenu i poštenu konkurenciju nakon istupanja iz EU, izjavio je glavni pregovarač Brisela za Bregzit Mišel Barnije.
On je u obraćanju grupi stručnjaka u Dablinu rekao da se Velika Britanija nije angažovala sa EU u vezi sa ključnim uslovima Bregzita.

"Velika Britanija nije pokazala bilo kakvu volju za kompromisom u vezi sa ribolovom", naglasio je Barnije, uz napomenu da stav Britanije u vezi sa tim pitanjem "nije napredovao" u posljednjih nekoliko mjeseci.

Prema riječima Barnijea, neće biti novog trgovinskog partnerstva sa Velikom Britanijom bez dugoročnog poštenog sporazuma o pravu na ribolov, javio je "Sputnjik".

Barnije je napomenuo da su jednaki uslovi jedini način da se započnu novi odnosi EU i Velike Britanije.

Glavni pregovarač Brisela istakao je da se Velika Britanija nije konstruktivno angažovala u ključnim područjima pregovora koje treba završiti krajem oktobra.

"Kako možemo da postignemo dugoročni sporazum o ekonomskom partnerstvu, a da ne znamo koji sistem državne pomoći ili podsticaja će uspostaviti Velika Britanija, bez bilo kakve garancije da London neće iskoristiti svoju novu regulatornu autonomiju kako bi narušio konkurenciju sa nama u budućnosti", rekao je Barnije

 

Izvor: Agencije

Komentari