• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 09:55
  • 03 / 09 / 2020
SRPSKA SELA STOŽIŠTA I TIŠKOVAC - MIGRANTSKA RUTA
  • 206
  • 0

SRPSKA SELA STOŽIŠTA I TIŠKOVAC - MIGRANTSKA RUTA

Načelnik opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić rekao je Srni da su srpska sela Stožišta i Donji Tiškovac postala ruta migrantima prema Hrvatskoj.
Gligić kaže da je u Donjem Tiškovcu situacija i dalje alarmantna iako su se u posljednjih nekoliko dana smanjili napadi migranata na imovinu povratnika, ali i dalje prolaze kroz selo i traže način da pređu u Hrvatsku.

On napominje da, osim problema sa migrantima, stanovnici Bosanskog Grahova muku muče i sa nelegalno uskladištenim otpadom iz Italije na području te opštine.

"Otpad iz Italije i dalje je na području opštine Bosansko Grahovo, vjerujemo u obećanja da će biti odvezen i spaljen, ali naša agonija traje već dva mjeseca, tako da smo malo i skeptični", ističe Gligić.

On je rekao da u Bosankom Grahovu nema registrovanih slučajeva zaraze virusom korona, navodeći da je opština rijetko naseljena i stanovništvo se do sada pridržavalo svih mjera i preporuka.

Gligić je rekao da je danas u Bosanskom Grahovu tehnički prijem za 18 rekonstruisanih stanova, što je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica.

"Pozitivno je što je u toku rekonstrukcija još 17 stambenih jedinica. I taj projekat finansira to ministarstvo", naglašava Gligić.

On je naveo da u Bosanskom Grahovu trenutno živi oko 2.000 stanovnika, dok ih je prije rata bilo oko 9.000.

 

Izvor: Agencije

Komentari