• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 11:24
  • 07 / 09 / 2020
OPREDIJELJENOST ZA NASTAVAK SARADNJE
  • 409
  • 0

OPREDIJELJENOST ZA NASTAVAK SARADNJE

Rukovodioci Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i komandant Eufora u BiH general-major Rajnhard Trišak danas su u Sarajevu razgovarali o uspješno izvedenoj vježbi "Brzi odgovor 2020", u okviru operacije "Altea", čiji temelj je zajednički rad i izuzetna saradnja, saopšteno je iz ove direkcije.
U saopštenju je precizirano da su direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Ranko Vuković i Ivica Bošnjak predstavili Trišaku poslove i zadatke službenika Direkcije, kao i realizovane aktivnosti u okviru njenih zakonskih nadležnosti.

Na sastanku je istaknuta opredijeljenost nastavka saradnje Eufora u BiH sa bliskim partnerima i bezbjednosnim agencijama u BiH.

Trišak je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Direkcijom, kao i uvjerenje da će se buduća saradnja i komunikacija održati na visokom profesionalnom nivou.

On je istakao da uspješno realizovana vježba "Brzi odgovor 2020" pokazuje potpunu posvećenost Eufora u BiH da u skladu sa svojom misijom učestvuje u očuvanju bezbjednog i stabilnog okruženja u BiH.

 

Izvor: Agencije

Komentari