• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 11:27
  • 07 / 09 / 2020
SPORAZUM BEOGRADA I PRIŠTINE OZNAČAVA NORMALIZACIJU ODNOSA U REGIONU
  • 337
  • 0

SPORAZUM BEOGRADA I PRIŠTINE OZNAČAVA NORMALIZACIJU ODNOSA U REGIONU

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković ocijenila je da potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine označava napredak i normalizaciju odnosa u regionu.
Turkovićeva je istakla da ekonomska saradnja u regionu može biti model za izgradnju boljih odnosa i snažnije povezivanje koje će doprinijeti podizanju životnog standarda svih građana, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Ona je poručila da je to važan dan za bolje odnose Beograda i Prištine, izrazivši nadu da će rezultati sporazuma donijeti bolji život građanima.

"Čestitamo američkoj administraciji na istrajnosti, koja godinama ulaže ogromne napore u popravljanju odnosa u regionu. Iskreno se nadam da će ova, ali i buduće inicijative, biti vjetar u leđa svim zemljama regiona na putu ka EU i NATO", navela je Turkovićeva.

Prema njenim riječima, BiH je opredijeljena i intenzivno radi na izgradnji dobrih odnosa sa susjedima, ali i cijelom regionu, te zbog toga najiskrenije pozdravlja svaki dogovor i sporazum u ovom dijelu Evrope, a posebno sporazume koji rješavaju ekonomska pitanja i izgradnju infrastrukture u regionu.

 

Izvor: Agencija

Komentari