• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 12:01
  • 07 / 09 / 2020
ŠAROVIĆ: NEĆEMO PODRŽATI ODLUKU U VEZI SA MEMORANDUMOM
  • 414
  • 0

ŠAROVIĆ: NEĆEMO PODRŽATI ODLUKU U VEZI SA MEMORANDUMOM

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da Memorandumom CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme nije ugrožen vitalni nacionalni interes.

Šarović je ponovio da ova politička partija neće podržati odluku o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma veoma štetna po vitalne interese Srpske.

- Potpuno je nepotrebno zakazivanje posebne sjednice u vezi sa ovim memorandumom koji nema ni status međunarodnog sporazuma - rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Banjaluci uoči početka posebne sjednice republičkog parlamenta o ovom pitanje. Šef Kluba poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Miladin Stanić smatra da nema potrebe za posebnom sjednicom.

Narodna skupština Republike Srpske razmotriće danas na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne Fondacije za izborne sisteme, veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Posebnu sjednicu Narodne skupštine zatražio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne Fondacije za izborne sisteme, usvojenu bez konsenzusa 27. avgusta na sjednici Predsjedništva BiH, proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

 

Izvor: Agencije

Komentari