• VIJESTI, ŽIVOT
  • 06:47
  • 14 / 09 / 2020
MALA SOFIJA USKORO KREĆE NA FIZIKALNU TERAPIJU
  • 1492
  • 0

MALA SOFIJA USKORO KREĆE NA FIZIKALNU TERAPIJU

Mala Sofija Markuljević za čije su liječenje sakupljali svi, građani Srbije, Srpske i dijaspore uskoro kreće na fizikalnu terapiju.

U naredna tri mjeseca mala heroina treba da dobija velike količine steroida, pa je i dalje potrebno da se stalno prati njeno zdravstveno stanje.

Otac djevojčice je snimak okačio na Twiter uz riječi zahvalnosti zbog pružene pomoći i podrške.

– Ćao drugari, javljamo vam se iz Los Anđelesa, 10 dana nakon prijema Zolgensme! Proteklih nekoliko dana Sofija je provela u bolnici, određeni parametri su bili malo povišeni, ali hvala Bogu, polako se vraćaju u normalu. Plan je da naredna tri mjeseca Sofija dobija velike količine steroida, stoga je potrebno permanentno praćenje situacije i konstantna provera parametara.

– Takođe, uskoro počinjemo sa neophodnom fizikalnom terapijom. Sa vjerom u Boga, idemo dalje! Hvala vam svima sto ste i dalje uz nas! - navedeno je na Tviter profilu.

Sofija Markuljević je rođena kao zdravo dijete, sa visokom ocjenom devet. Tokom prvog mjeseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu Sofija potpuno prestaje da pomjera ruke.

Sa dva i po mjeseca je utvrđeno da je u pitanju rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija tip 1.

 

Izvor: Agencije

Komentari