• VIJESTI, BIJELJINA
  • 11:21
  • 30 / 09 / 2020
PDP BIJELJINA: "KO JE ĆORIĆU OMOGUĆIO DA ODREĐUJE CIJENU VODE?"
  • 622
  • 0

PDP BIJELJINA: "KO JE ĆORIĆU OMOGUĆIO DA ODREĐUJE CIJENU VODE?"

Ko je Ćoriću dao mandat Skupštine Grada i Gradonačelnika da određuje cijenu vode?

Jučerašnja konferencija za medije predsjednika GO SNSD Bijeljina Nedeljka Ćorića na kojoj je govorio o aktuelnim dešavanjima u gradu nametnula je brojna pitanja i nejasnoće, što nije iznenađenje imajući u vidu političku situaciju i silne kombinatorike proteklih mjeseci.

Naime, gospodin Ćorić je u obraćanju medijima ponovo najavio pojeftinjenje cijene vode koje je, inače, već trebalo da se dogodi. Međutim, umjesto 30%, voda će, prema njegovim riječima, pojeftiniti za samo 10%.

Postavlja se pitanje ko određuje cijenu vode u gradu – predsjednik Gradskog odbora SNSD ili  predsjednik Skupštine grada i lokalni parlament?

Podsjetićemo, na sjednici u julu donijeta je Odluka o pomoći Vodovodu uz obrazloženje da će Vlada preuzeti kredite AD Vodovod, a da će građani dobiti jeftiniju cijenu vode za 30% od prvog septembra. Pored toga što do pojeftinjenja još nije došlo iako je kraj septembra, još jedno obećanje pada u vodu i ono je, sa najavljenih 30%, smanjeno na 10%.

Ko je dao mandat i nadležnost Skupštine grada gospodinu Ćoriću da on određuje cijenu vode u gradu i iznos pojeftinjenja? To je i najbolji dokaz šta grad očekuje nakon izbora ukoliko ova koalicija osvoji vlast.

Drugo pitanje koje GO PDP Bijeljina postavlja je ko formira skupštinske većine nakon izbora u svim gradovima Republike Srpske?  Iz obraćanja gospodina Ćorića stiče se utisak da će to uraditi on. Na konferenciji za novinare on se svojim izjavama postavio i iznad Skupštine grada i gradonačelnika i iznad svih institucija.

Očigledno je iz ove konferencije da se gospodin Ćorić stavio iznad naroda i birača koji bi trebali 15. novembra da biraju vlast, jer on već određuje ko će u njoj da bude, a ko ne. Stavio se i iznad Skupštine grada, jer već određuje cijenu vode. A stavio se i iznad gradonačelnika jer već formira vladajuću većinu, za šta će mandat dati novoizabrani gradonačelnik, a ne on.

Da li je u pitanju namjeran previd gospodina Ćorića ili je htio da pokaže javnosti da se Mićo Mićić kao gradonačelnik više ne pita ni za nadležnosti koje su u njegovom domenu, te da će Skupština grada biti protočni bojler za realizaciju Ćorićevih ideja, a da građani 15. novembra ne mogu ništa promjeniti i da se ništa ne pitaju, jer je to prema Ćorićevom razmišljanju gotova stvar. 

Izvor:

GO PDP Bijeljina

Komentari