• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 08:35
  • 27 / 10 / 2020
POPRŽEN: INTERNET ZA 5.000 OSNOVACA KOJI NEMAJU MOGUĆNOST PRAĆENJA ONLINE NASTAVE
  • 600
  • 0

POPRŽEN: INTERNET ZA 5.000 OSNOVACA KOJI NEMAJU MOGUĆNOST PRAĆENJA ONLINE NASTAVE

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen rekao je da će za 5.000 osnovaca u Republici Srpskoj biti obezbijeđen internet, kako bi imali mogućnost praćenja onlajn nastave.

Popržen je, govoreći o obustavi izvođenja nastave u školama, rekao da nastavno osoblje već ima iskustva sa izvođenjem onlajn nastave, te da se poteškoće prvenstveno odnose na činjenicu da nemaju svi učenici internet.

- Ministarstvo je juče hitno reagovalo i u saradnji sa Mtelom obezbijediće internet za oko 5.000 osnovaca na mjesečnom nivou - rekao je Popržen.

On je podsjetio da je juče održan sastanak predsjednika svih aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa ministarkom prosvjete i kulture Natalijom Trivić, na kojem su iznesena preciznija uputstva o odvijanju onlajn nastave.

- Onlajn nastavu izvodimo koristeći sve dostupne alate - Ofis 365, elektronski dnevnik... Nemamju sve škole, a ni svi đaci, iste tehničke mogućnosti, ali koristiće se sva moguća sredstva. Nastavnici već imaju iskustava s tim pa ćemo premostiti ovu sedmicu - rekao je Popržen.

On je izrazio nadu da će onlajn nastava biti ograničena na ovu sedmicu i sedmicu poslije izbora.

- Kao što je već najavljeno, u sedmici nakon izbora biće organizovana takođe onlajn nastava, kako bi nakon izbornog dana bile dezinfikovane sve škole - dodao je Popržen.

On je naveo da će epidemiološka situacija diktirati način odvijanja nastave.

- U školama ni do sada nije bilo prenosa virusa ili klastera, ali je Štab odlučio da se obustavi izvođenje nastave kako bi se smanjio protok ljudi - rekao je on.

Popržen je poručio da je najbitnije održati kvalitet nastave, bez obzira na način izvođenja.

 

Izvor: Agencije

Komentari