• VIJESTI, BIJELJINA
  • 11:20
  • 13 / 11 / 2020
PRODAJTE OBRAZ I POSTANITE PODGUZNE MUVE !
  • 2362
  • 0

PRODAJTE OBRAZ I POSTANITE PODGUZNE MUVE !

Tačno dva dana prije izbora sve više postaje jasno ko će pobijediti u trci za gradonačelnika Bijeljine. Istina,pobjednik se mogao naslutiti još onomad kada se Mićo Mićić nesrećno zaljubio u Milorada Dodika. Ima različitih ljubavi ali ova je već na samom startu bila osuđena na neuspjeh.To je tzv. interesni brak,kao kad pogubljeni Marokanac treba stalnu radnu vizu u Francuskoj, pa tumara okolo po ulicama Pariza tražeći sebi žensku priliku. Kada je napokon pronađe, ubijediće je uz pomoć novca da čak ni ljubav neće voditi jer će to samo biti formalni brak oročen na dvije godine, koliko je potrebno da završi proceduru oko dobijanja papira. Poslije dvije godine Marokanac i Parižanka će se rastati i on će zadovoljan nastaviti da koristi sve blagodati francuskog društva. Da pojasnim, Mićo je u ovoj priči jeftina Parižanka, francusko društvo je plodna Semberija a Marokanac, pogodite ko? Onaj kome je trebao brak kako bi iskoristio sve semberske potencijale. Dvije godine za papire i isto toliko za "lijepe projekte" je čista slučajnost. Pisac ovih redova takođe ne nalazi vezu između Miće i ženidbe. Prvo,čovjek je srećno oženjen, a drugo, nije neka prilika.

Inače ta partija Miće Mićića, koja imenom nevjerovatno podsjeća na SDS, za sada je po brojnim istraživanjima jedva prepoznata među građanima. Međutim , nema razloga za brigu. Kako se bude bližio dan izbora , neko će već iz prepunih bisaga ubijediti , sa par stotina maraka , apatičnog glasača da mu prepozna partiju.Namjerno sam napisao par stotina maraka , kako bih cijenu prodaje obraza držao visoko , iako je vrijednost glasa obično 50 - 100 maraka.Ali , računam ako već prodajete obraz i budućnost vaše djece , uzmite barem 300 ili 400 maraka , da znate što ga prodajete , da imate nekog računa. Ne zaboravite da se cjenkate jer Mićo i ove njegove podguzne muve imaju para. Budite sigurni da imaju , jer prodali bi majku za novac a kamoli tamo neki SDS. U ostalom , kada se završe izbori , opšte je poznata činjenica da Mićo gasi taj surogat SDS-a i pristupa SNSD-u. Idi Mićo i vodi podguzne muve sa sobom.

Istina ,nisam baš siguran da će ih u SNSD-u čekati raširenih ruku. Šta više , kao partija najbliža kasi , tamo imaju sve neophodne preparate za uništavanje štetočina među koje spadaju i podguzne muve.Vladajuća stranka je već krcata članstvom i najmanje što im treba jesu isfucani Mićini kadrovi. To članstvo je prilično disciplinovano i kao najbrojnije , sigurno će SNSD-u donijeti najveći broj odbornika u gradskoj skupštini.Međutim , pomenuta disciplina njihovog članstva mogla bi se obiti o glavu Mićinoj namjeri da se dohvati još jednog mandata za gradonačelnika. Naime,teško će bilo ko pametan objasniti prosječnom glasaču SNSD-a da poslije 15 godina trvljenja sa Mićom sada treba glasti za njega. Ako poslije izbora vidite da se nekome nazdravo osušila ruka , to je to. Radi se o članovima i pristalicama SNSD-a , koje su svojevremeno u naletu bijesa znale reći : " Ne bih glasao za Miću , pa prije ruka da mi se osuši " . Dakle , ili će Mićić izgubiti izbore ili će Bijeljinom i Semberijom hodati nepregledne mase ljudi sa osušenim rukama. U tom slučaju će opet Mićin jedini ozbiljni protivkandidat dr Ljubiša Petrović biti pobjednik. Jer dok svima kao radiolog snimi ruku i očita nalaz,zaradiće više novca nego da bude gradonačelnik dvije godine. Uh, pardon , u njegovom slučaju 4 godine jer se Ljubiša Petrović nije oročio na pola mandata.

Petroviću inače zamjeraju da je nedovoljno afirmisam i nepoznat široj javnosti. Možda je tako ali sačuvaj nas Bože Mićine prepoznatljivosti. Lice Ljubiše Petrovića je možda teško prepoznati ali zagledate li mu se u oči i uporedite li ih sa Mićinim , razlika je drastična. Prije svega jer se dobro vide , zdrave su i izgledaju pošteno. Mićine se oči teško vide jer okolo dominiraju svijetlo ljubičasti i nabrekli podočnjaci koji jasno govore da je riječ o par excellence alkoholičaru. Ne daj Bože da mu pogledate u prste. Zadebljali su od višegodišnjeg miješanja štihova po benzinskim pumpama. Oporavak je nemoguć , jer prste nekako dovedete u red ali kad karta počne da cirkuliše u krvi , tada ni Trampova varikina ne pomaže.

Predizborna kampanja često zna biti dosadna ali Mićić se sloganom "Čovjek od riječi" potrudio da već prvog dana ispriča najkraći i najsmješniji vic ikada. Smijali smo se još nekim glupostima ali lokalni DNS agituje da osvoji naslov vicešampiona. Dakle samo kod Srba postoji partija čiji predsjednik podržava opozicione kandidate za gradonačelnika ,a njegov potčinjeni suprotnu stranu. Ovo bi čak i među ludacima bilo propraćeno negodovanjem. Smijali smo se i Bobanu Laziću. Juče je doživio vrhunac nadahnuća u pokušaju da zaustavi auto SNSD-a. Razlika između njega i političara jeste što je Boban želio biti smiješan dok je većina nazovi političara ispadala smiješna.

 

Mladen Stojanović

Komentari