• VIJESTI, BIJELJINA
  • 13:49
  • 19 / 11 / 2020
EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIJELJINI I DALJE TEŠKA
  • 416
  • 0

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIJELJINI I DALJE TEŠKA

Epidemiološka situacija, u vezi sa virusom korona, na području Grada Bijeljina i dalje je veoma teška i komplikovana, ocijenjeno je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U proteklih 24 časa na području Grada  jedna osoba preminula je od posljedica virusa korona, dok su registrovana 32 nova slučaja pozitivna na ovaj virus.

U kovid bolnicama nalazi se 101 pacijent, od kojih je 35 životno ugroženo, više od 2/3 je sa teškom kliničkom slikom, a na respiratoru je 21 bolesnik.

Ljekari su upozorili da zabrinjava činjenica da je sve veći broj lica mlađe i srednje životne dobi sa teškom kliničkom slikom, te da je i dalje izričito važno da se građani pridržavaju propisanih epidemiloških mjera.

Članovi Štaba upoznati su sa informacijom da je nakon održavanja lokalnih izbora u svim školama na području Grada izvršena dezinfekcija i da su one spremne za povratak učenika u školske klupe od ponedjeljka, 23. novembra. Štab je donio odluku da se Banji Dvorovi izdvoji 50.000 KM pomoći za potrebe Kovid bolnice, kao i 50.000 KM Gradskoj toplani, da bi neometano mogla da nastavi poslovanje. 

 

Izvor: Gradska Uprava

Komentari