• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 12:57
  • 08 / 12 / 2020
U SRIJEDU SAHRANA MONAHA STEFANA
  • 449
  • 0

U SRIJEDU SAHRANA MONAHA STEFANA

Ubijeni monah Stefan biće sutra sahranjen u Manastiru Glogovac, gdje će prethodno biti služena zaupokojena liturgija, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkop bihaćko-petrovačkog Sergija.

Početak je zakazan za 9.30 časova, a sveštenstvo koje namjerava da učestvuje u ovom liturgijskom molitvenom, ali i tužnom skupu, treba da ponese bijele odežde, rečeno je iz Uprave manastira.

U saopštenju je navedeno da je, zbog složene epidemiološke situacije i zbog tragičnosti događaja koji je potresao javnost, poslije molitvenog sabiranja oko odra ubijenog monaha Stefana neće biti zadržavanja u manastiru Glogovac.

Ubijeni monah manastira Glogovac Stefan bio je tih, povučen i miran brat u kojem se krila širokgruda duša puna ljubavi prema svakom čovjeku, saopšeno je ranije iz Eparhije bihaćko-petrovačke povodom ubistva ovog monaha.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije uputio je iskreno saučešće sestri počivšeg monaha Miri i svim njegovim srodnicima.

Monah Stefan, kojem je svjetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. godine u manastiru Ilinje. U Eparhiji bihaćko-petrovačkoj monah Stefan je od 2012. godine kada biva pridružen bratstvu Manastira Glogovac.

Otac Stefan, dugogodišnji monah manastira Glogovac u mjestu Babići, opština Šipovo, ubijen je juče u večernjim časovima.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da je lice čiji su inicijali D.Š. iz Banjaluke, prema do sada prikupljenim dokazima i obavještenjima, nožem ubilo monaha Stefana /62/ u manastiru Glogovac.

Izvor: Agencije

Komentari