• VIJESTI, REGION
  • 06:31
  • 14 / 12 / 2020
SLOVENIJA: OD UTORKA UBLAŽAVANJE MJERA
  • 643
  • 0

SLOVENIJA: OD UTORKA UBLAŽAVANJE MJERA

Vlada Slovenije odlučila da ublaži restriktivne mjere i od utorka, 15. decembra, obnovi javni prevoz putnika, otvori frizerske salone, cvjećare, autopraonice i hemijske čistinice.

Novu odluku objavio je premijer Јanez Јanša na svom "Tviter" nalogu.

Za četiri regije, gdje su epidemiološki pokazatelji bolji, naveo je da u ograničenom omjeru otvaraju i trgovine s odjećom, obućom, sportskom opremom te auto-salone.

Ove odluke vrijede do 23. decembra.

Јanša je naveo da će u četvrtak biti razgovarano o najnovijim epidemiološkim podacima i u skladu sa opštim smernicama EU, postavljen režim ograničenja tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

On je zahvalio zdravstvenim radnicima i svima onima koji poštuju restriktivne mjere, te istakao kako su uspjeli da zaustave epidemiju prije nego što je premašila kapacitet zdravstvene zaštite u Sloveniji.

Slovenija je stroge epidemiološke mjere uvela prije skoro dva mjeseca, a podrazumijeva policijski čas koji je na snazi od 19. oktobra.

Tada je donesena i odluka o zabrani okupljanja više od šest ljudi, zabranjena su vjenčanja, događaji, vjerske svečanosti, zatvorene teretane, kina, pozorišta.

Maske se nose i na otvorenom. Rade samo trgovine s osnovnim namirnicama.

 

Izvor: Agencije

Komentari